top of page

Retket

Saariston luontoretki 18. - 21.5.2023 Itäiselle Suomenlahdelle 

Itäisen Suomenlahden kansallispuiston ulkosaaristo on karun kaunista. Sadat tuhannet muuttolinnut täyttävät taivaanrannan keväisellä matkallaan kohti arktisia alueita. Useimmat Itäisen Suomenlahden kansallispuiston saaret ovat etelärannikolle tyypillisiä jyrkkärantaisia, tyrskyjen pieksemiä metsättömiä kalliokareja.

Kaunissaari - Pyttis Fagerö, on aito ja alkuperäinen kesäparatiisi Itäisellä Suomenlahdella perinteisine kalastajakylineen. Kaunissaarella pääsee mm. ihastelemaan keväisin arktisten lintujen muuttoa, itäkyljen vaikuttavia hiekkarantoja ja kalastajakylän perinnemaisemaa.

Mustaviirin saarelta löytyy Suomen uusin maailmanperintökohde. Pieni, noin tulitikkuaskin kokoinen kallioon porattu reikä on yksi Struven kolmiomittausketjun mittauspisteistä. Saarella sijaitsee myös jatulintarha, joka on valtakunnallisesti merkittävä muinaisjäännös. Mustaviiriin rantautuminen on hankala ja sääherkkä, tästä syystä sinne mennään säävarauksella.

Orrengrund on noin kilometrin pituinen, kapeahko havumetsää kasvava kalliosaari ja itäisen Suomenlahden vilkkain toimiva luotsiasema. Orrengrundin merihistorialliseen rakennuskantaan kuuluu muun muassa 1858 rakennettu Jean Wiikin suunnittelema 23 metrinen tunnusmajakka.

Alustava aikataulu:

Torstai 18.5. tutustuminen Kotkan luontoon ja siirtyminen yhteysaluksella Kaunissaarelle

Perjantai 19.5. päiväristeily Mustaviiriin ja Orrengrundiin m/v Nestorin kyydissä (retki ei sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille) Päiväristeily tehdään yhteistyössä Kaakon Saarimatkojen kanssa.

Lauantai 20.5. tutustuminen Kaunissaareen

Sunnuntai 21.5. yhteysaluksella Kotkaan ja lähialueen luontoon tutustuminen

Hinta 295€/4 päivää sis. opaspalvelut, materiaalin, päiväristeilyn ja Metsähallitukselle maksettavan käyttökorvausmaksun.

Muut palvelut

Majoittuminen: Kaunissaaren lomamökki 110e/2hh/yö tai telttamajoitus leirintäalueella.

Cafe Mustikka

**********

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen trektoes(at)gmail.com. Sitovat ilmoittautumiset su 12.3.2023 mennessä. Retki toteutetaan mikäli osallistujia on vähintään kuusi, mukaan mahtuu maksimissaan 10 henkilöä. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro itsestäsi seuraavat asiat: nimesi, syntymävuosi, puhelin numero ja 

paikkakunta. Aikaisempi retkeily kokemus, mikäli otat osaa ensimmäistä kertaa ja kuntotasosi, miten ja kuinka paljon liikut arjessasi sekä terveydentilasi (tuki- ja liikuntaelinvaivat, sairaudet).

 

Ilmoittautumisajan sulkeuduttua saat tarkempaa lisätietoa varusteista, aikataulusta ja maksukäytänteistä.

Osallistujia ei ole vakuutettu, joten jokaisella on hyvä olla voimassa oleva tapaturma- ja/tai matkavakuutus. Osallistuminen omalla vastuulla. Järjestäjällä on oikeus tehdä muutoksia.

**********

Mikäli Itäisen Suomenlahden luontoretki ei tule toteutumaan, järjestän kuitenkin nelipäiväisen luontoretken plan-B suunnitelmalla. Tästä tulee lisätietoa piakkoin.

Retkeilykurssilla opetellaan retkeilyssä vaadittavia taitoja käytännönläheisesti. Kurssin sisältö voidaan suunnitella asiakkaiden toiveita kuunnellen.

 

Kursseja järjestetään vain tilauksesta. Kurssin kesto on

4-12h. Minimi osallistujamäärä kurssilla on neljä henkilöä. Kurssin hinta alkaen 250€, lopullinen hinta määräytyy sisällön, keston ja henkilömäärän mukaan.

bottom of page