Luontoretket ja vaellukset

Kevättalven retki Nuuksion kansallispuistossa 19.-20.3.2022 => peruutettu

Kevättalven retki sopii henkilöille, joilla on jo ennestään retkeilykokemusta ja jotka ovat yöpyneet maastossa. Liikumme maastossa jalan tai lumikengillä, varusteet kuljetamme pulkka-ahkioilla ja/tai rinkalla kantaen. Yön nukumme ulkona teltassa.

 

Aloitamme retken lauantai aamulla klo 10.00 ja lopetamme sunnuntaina klo 16.00 mennessä. Retkeilemme viikonlopun aikana 10-15km. Harjoittelemme retkellä mm. kartan lukemista ja suunnistamista sekä käymme läpi varusteita. Lopullinen ohjelma rakennetaan osallistujien kokemuksen ja mahdollisten ehdotusten pohjalta.

Hinta sis. opaspalvelun, materiaalin ja Metsähallitukselle maksettavan käyttökorvausmaksun.

 • 95€/2pv

 • Retkelle voi ottaa osaa myös ilman yöpymistä.

Lisäkustannuksia tuovat matkat ja ruoat. Ilmoittautuminen päättyy 13.3.2022 tai kun paikat ovat täyttyneet.

**********

Saariston luontoretki 26.-29.5.2022

Luonto tutuksi retket sopivat aloittelijoista konkareihin, henkilöille jotka nauttivat luonnon tarjoamasta monimuotoisuudesta oppaan johdolla. Retkellä näemme kuinka luonto herää hiljalleen eloon talven jälkeen, arktisten lintujen kevätmuuttoa sekä tutustumme jokaisen kohteen erityisiin ominaispiirteisiin. Majoittuminen tapahtuu joko leirintäalueella tai alueiden tarjoamissa muissa majoituspalveluissa. 

Alustava aikataulu:

 • Torstaina lautta Paraisilta Nauvoon klo 10.00-11.00

 • Sunnuntaina lautta Nauvosta Paraisille klo 10.00-11.00

Majoittuminen:

 • 26.-27.5. Faffas Bed&Breakfast, Korppoo (aitta-, mökki- tai telttamajoitus)

 • 27.-29.5. Kirjais Nature Inn & Villas, Nauvo (mökki- tai telttamajoitus)

Hinta 180€/4pv sis. opaspalvelut, materiaalin ja Metsähallitukselle maksettavan käyttökorvausmaksun.

Lisäkustannuksia tuovat matkat, majoitus ja ruoat. Ilmoittautuminen päättyy 1.5.2022 tai kun paikat ovat täyttyneet.

**********

Yöttömän Yön vaellus 16.-19.7.2022

Sallan karun kauniissa luonnossa keskiyön auringon alla vaellamme pitkin retkeilyreittejä. Tunturi alueen reittien varrella pääsemme kurkistamaan luonnonsuojelualueiden antiin, jotka tarjoavat mm. vaaroja, suoalueita ja jääkauden jättämiä jälkiä.

Vaellus sopii henkilöille, joilla on jo ennestään retkeily- ja/tai vaelluskokemusta sekä ovat yöpyneet ulkona maastossa. Liikumme jalan ja varusteet kannamme rinkassa. Vaellamme neljän päivän aikana maksimissaan 50km, päiväkohtaiset matkat ovat pituudeltaan 8-15km. Yövymme kolme yötä ulkona omissa teltoissamme.

Alustava aikataulu

 • Vaellus alkaa Sallatunturilta lauantaina klo 11.00

 • Vaellus päättyy Sallatunturille tiistaina klo 17.00 mennessä

Hinta 285€/4pv, sis. opaspalvelun, materiaalin ja Metsähallitukselle maksettavan käyttökorvausmaksun.

Lisäkustannuksia tuovat matkat, ruoat sekä majoitus ennen ja jälkeen vaelluksen. Ilmoittautuminen päättyy 26.6.2022 tai kun paikat ovat täyttyneet.

**********

Ruskavaellus 21.-24.9.2022> peruutettu

Helvetinjärven kansallispuistossa pääsemme tutustumaan maankuoren liikkumisen seurauksena syntynyttä Helvetinjärven rotkolaaksoa ja Helvetinkolua. Vaellamme Pirkan Taipaleen retkeilyreittejä pitkin sekä mahdollisesti myös merkitsemättömillä poluilla.

Vaellus sopii henkilöille, joilla on jo ennestään retkeily- ja/tai vaellus kokemusta sekä ovat yöpyneet ulkona maastossa. Liikumme jalan ja varusteet kannamme rinkassa. Vaellamme neljän päivän aikana maksimissaan 50km, päiväkohtaiset matkat ovat pituudeltaan 8-15km. Yövymme kolme yötä ulkona omissa majoitteissa.

Vaelluksen aikana kertaamme mm. suunnistus- ja kartan lukutaitoja. 

Hinta 285€/4pv, sis. opaspalvelun, materiaalin ja Metsähallitukselle maksettavan käyttökorvausmaksun.

Lisäkustannuksia tuovat matkat, majoitus ja ruoat. Ilmoittautuminen päättyy 28.8.2022 tai kun paikat ovat täyttyneet. Osallistujat saavat ennen retkelle lähtöä kattavan varustelistan, ohjeet ja aikataulut. Tapaaminen ennen vaellusta on myös mahdollista.

**********

Ilmoittautumiset otetaan vastaan sähköpostilla osoitteeseen trektoes(at)gmail.com. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautuminen on sitova. Ryhmäkoko 3-10hlö/retki. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro itsestäsi seuraavat asiat:

 • koko nimi

 • syntymävuosi

 • puhelinnumero

 • paikkakunta

 • retken nimi, mille otat osaa

 • aikaisempi retkeily tai vaelluskokemuksesi

 • kuntotasosi, miten ja kuinka paljon liikut arjessasi

 • terveydentilasi (tuki- ja liikuntaelinvaivat, sairaudet)

 

Ilmoittautumisajan sulkeuduttua saat tarkempaa lisätietoa vaelluksesta/retkestä, varusteista, aikatauluista jne. Ilmoittautumisen yhteydessä sinun tulee maksaa varausmaksu, joka on 20,00-50,00€ riippuen retken / vaelluksen pituudesta. Varausmaksua ei makseta takaisin mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi.​

Osallistujia ei ole vakuutettu, joten jokaisella on hyvä olla voimassa oleva tapaturma- ja/tai matkavakuutus. Osallistuminen omalla vastuulla. Järjestäjällä on oikeus tehdä muutoksia.

Retkeilykurssilla opetellaan retkeilyssä vaadittavia taitoja käytännönläheisesti. Kurssin sisältö voidaan suunnitella asiakkaiden toiveita kuunnellen.

 

Kursseja järjestetään vain tilauksesta. Kurssin kesto on

4-12h. Minimi osallistujamäärä kurssilla on neljä henkilöä. Kurssin hinta alkaen 250€, lopullinen hinta määräytyy sisällön, keston ja henkilömäärän mukaan.

**********

Mikäli et omista omia retkeily- tai vaellusvarusteita voit vuokrata tai lainata niitä mm. seuraavista paikoista