top of page

Luontoretket ja vaellukset

Saariston luontoretki 18. - 21.5.2023

Luonto tutuksi retket sopivat aloittelijoista konkareihin, henkilöille jotka nauttivat luonnon tarjoamasta monimuotoisuudesta oppaan johdolla. Retkellä näemme kuinka luonto herää hiljalleen eloon talven jälkeen, arktisten lintujen kevätmuuttoa sekä tutustumme jokaisen kohteen erityisiin ominaispiirteisiin. Majoittuminen tapahtuu joko leirintäalueella tai alueiden tarjoamissa muissa majoituspalveluissa. 

Alustava aikataulu:

  • Torstaina retki alkaa noin klo 10.00

  • Sunnuntaina retki päättyy klo 18.00 mennessä

Hinta 180€/4pv sis. opaspalvelut, materiaalin ja Metsähallitukselle maksettavan käyttökorvausmaksun.

Ilmoittautuminen päättyy 23.4.2023 tai kun paikat ovat täyttyneet.

**********

Ruskaretki/vaellus viikko 37/38

Pyhä-Luoston kansallispuisto on Suomen eteläisin suurtunturialue, joka antaa monipuolisen katsauksen pohjoiseen luontoon. Kansallispuistossa vaihtelevat avarat avotunturit ja aapasuot, hiljaiset vanhat metsät ja jylhät kurut.

Kenelle:

*Vaellus sopii henkilöille, joilla on jo ennestään retkeily tai vaellus kokemusta sekä ovat yöpyneet ulkona. Vaikka reitti on määritelty keskivaativaksi sopii se myös vasta aloitteleville vaeltajille. Kannamme varusteet rinkassa ja liikumme merkittyä vaellusreittiä pitkin. Päivä kohtaiset matkat ovat pituudeltaan 10-14km. Tahti on maltillista ja taukoja pidetään sopivin väliajoin.

*Päiväretket sopivat henkilöille, joilla on jo jonkin verran kokemusta retkeilystä. Reitit on luokiteltu helpoksi ja keskivaativaksi. Retkellä ei tarvitse kantaa mukana, kuin ne varusteet mitkä tarvitset päivän aikana. Liikumme merkittyjä reittejä pitkin ja tahti on maltillista sekä taukoja pidetään sopivin väliajoin. Retkien pituudet ovat 6-9,5km.

Hinta 285€/3 yön vaellus

Ilmoittautuminen päättyy 13.8.2023 tai kun paikat ovat täyttyneet. Osallistujat saavat etukäteen kattavan tietopaketin varusteista, aikatauluista, reiteistä jne. Tapaaminen etukäteen on myös mahdollista.

**********

Ilmoittautuminen sähköpostilla trektoes(at)gmail.com. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautuminen on sitova. Ryhmäkoko 3-10hlö/retki. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro itsestäsi seuraavat asiat:

  • etunimi ja sukunimi

  • syntymävuosi

  • puhelinnumero

  • paikkakunta

  • retken nimi, mille otat osaa

  • aikaisempi retkeily tai vaellus kokemuksesi, mikäli otat osaa ensimmäistä kertaa järjestämälleni retkelle/vaellukselle

  • kuntotasosi, miten ja kuinka paljon liikut arjessasi

  • terveydentilasi (tuki- ja liikuntaelinvaivat, sairaudet)

 

Ilmoittautumisajan sulkeuduttua saat tarkempaa lisätietoa mm. retkestä, varusteista, aikatauluista. Ilmoittautumisen jälkeen maksetaan 30-50€ ilmoittautumismaksu ja loppuosa maksetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Varausmaksua ei makseta takaisin, mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi.​

Osallistujia ei ole vakuutettu, joten jokaisella on hyvä olla voimassa oleva tapaturma- ja/tai matkavakuutus. Osallistuminen omalla vastuulla. Järjestäjällä on oikeus tehdä muutoksia.

Retkeilykurssilla opetellaan retkeilyssä vaadittavia taitoja käytännönläheisesti. Kurssin sisältö voidaan suunnitella asiakkaiden toiveita kuunnellen.

 

Kursseja järjestetään vain tilauksesta. Kurssin kesto on

4-12h. Minimi osallistujamäärä kurssilla on neljä henkilöä. Kurssin hinta alkaen 250€, lopullinen hinta määräytyy sisällön, keston ja henkilömäärän mukaan.

**********

Mikäli et omista omia retkeily- tai vaellusvarusteita voit vuokrata tai lainata niitä mm. seuraavista paikoista

bottom of page